Euskal Selekzioak Merrel Skyrunner World Series zirkuituko probarik ikusgarrienetakoa den Gorbeia Suzien Skyrace proban nabarmendu egin da. Bederatzi korrikalariz osatutako taldea hamar onenen artean kokatu zen bi kategorietan, jarduera bikainak eginez, ibilbidearen gogortasuna eta lurraren baldintza zailak gorabehera.

Gorbeia Suzien Skyrunning zirkuituko proba ikoniko eta zorrotzenetako bat da; izan ere, eremu teknikoagatik eta Gorbeiako Parke Naturalaren bihotzean duen ingurune paregabean ospatzeagatik ezaguna da. Urtero munduko korrikalaririk onenak biltzen ditu, bere mugak desafiatuz natura, erresistentzia eta adrenalina uztartzen dituen lasterketa batean.

Emakumezkoen kategorian, Oihana Zubillagak zazpigarren postua lortu zuen. Aurreko asteburuan Maga Skymarathon lehiaketan lehiatu bazen ere, Zubillagak errekuperazio eta errendimendu bikaina erakutsi zuen 32 km eta 2.400 metroko desnibel positiboko lasterketa honetan. Irune Velez de Mendizabal ere top 10etik gertu mantendu zen, baina azkenean 13. postuan bukatu zuen azken jaitsieran postuak galdu ondoren. Ainhoa Intxaustik (14) eta Garazi Sampedrok (17) lan bikaina ere egin zuten.

Gizonezkoen kategorian, Aitor Blanco 9. postuarekin nabarmendu zen, jaitsieretan duen trebetasun handia erakutsiz. Gertutik jarraitu zion Iñigo Uribe-Etxeberriak, 11. postuan amaitu zuelarik. Bestalde, Oier Zubeldiak (15. postua) eta Asier Azkaratek (17. postua) top 10etik gertu mantentzea lortu zuten lasterketa erregular batekin, eta Hodei Samaniegok 23. postuan bukatu zuen.

Euskal Selekzioko talde teknikoak positiboki baloratu du bere atleten jarduna, euriteek eragindako lurraren zailtasun teknikoa azpimarratuz, lokatz asko sortu eta lasterketa are gehiago zaildu baitzuten.

Gainera, eskerrak eman nahi dizkiegu Gorbeia Suzieneko antolakuntza bikainari eta lasterketa bultzatzen duen taldeari: Suzien Mendi Kluba. Bere lan eta prestutasunak etxean Munduko Kopako zirkuituko proba garrantzitsuenez gozatzeko aukera ematen digu eta. Eskerrik asko!

Gorbeia Suzien Skyrace 2024: onentzako erronka

Gorbeia Suzien Skyrace, Gorbeiako Parke Naturalean ospatzen den lasterketa, Skyrunningen egutegiaren hitzordu garrantzitsuenetako bat da, tarte teknikoen eta segmentu azkarren konbinazioagatik ezaguna. Edizio honetan, lokatzak probaren zailtasuna eta ikusgarritasuna areagotu baino ez du egin.

Luca Del Pero atleta italiarrak eta Julia Font atleta valentziarrak irabazi zuten aurtengo edizioa, bi kasuetan gain-azpiengatik markatuta. Italiarraren kasuan oso lasterketa erregularra egiten, azken kilometroetan Manuel Merillas bezalako faboritoetako bati eraso eginez. Fontek, berriz, aurrera egin zuen, Daniela Oemus Zeanurira iritsita, ordura arte lasterketan nagusi izan ondoren.

Azpimarratzekoak dira beste euskal korrikalari batzuen emaitzak. Hasteko, Onditz Iturbe arratiarra, brontzezko domina lortu zuena etxean. Aitor Ajuria (6), Gontzal Murgoitio (8), Ander Gerrikaetxeberria (10) eta Oihana Azkorbebeitia (9) bezalako euskal korrikalarientzat ere lasterketa bikaina izan zen. Euskaldun ugari TOP 10 bietan.