Izaskun Bengoak eta Pedro Romerok izena ematen dute Urnietako Martxa Nordika EH Kopan

EH Kopako seigarren proba ospatu da larunbat honetan X. Amurrio Bidearen barruan, 31 kilometroko ibilbidea eta 1.750 metroko desnibel positiboarekin, bero eta hezetasun baldintza oso gogorretan, Amurrio Trail Taldeak eta antolatutako hitzorduan. EMF.

Amurrioko Juan de Urrutia plazak EH Kopa Mendi Lasterketetarako X. Amurrio Trail puntuagarriaren hamargarren edizioaren irteera eta helmuga hartu zituen. Gizonezkoetan , Beñat Katarain gailendu zen probaren buruan Ibai Makazagak lasterketa hasi eta 15 kilometrora Unginotik igaro arte. Julio Salazar zirudien Soronea Ammma KKren atzetik jarraitzeko gai den bakarra baina Katarainek gutxiago eta gehiago joan zen eta biraren bigarren zatian ezinezko erritmoa ezarri zien gainerako aurkariei helmuga gainditu arte. 2 denborarekin: 53:57 . Salazarren bigarren postuak eta Víctor Bernedok osatu zuten podiuma, hirurak 3 orduz azpikoak.

Emakumezkoetan, Oihana Zubillagak eta Maud Combarieuk duelu ederra eskaini zuten lasterketaren lehen herenean. Agiñagatik Unginorako tartean sufritu zuen Combarieuk baina nahikoa berreskuratu zuen inongo ahultasun zantzurik erakutsi ez zuen Zubillaga bati presioa egiteko. Soronea Ammma txirrindulariak 3:45:09 erabili zuen ibilbidea egiteko, bere Combarieu eta Oihane Unzaluren atzetik podiuma osatu zuten.

15 kilometroko proban, Urko Lozano eta Alluitz de Bilbaoren garaipenak Jubeniletan, Ibai Angulok sasoi bikainean dagoela erakusten jarraitzen du, Junior mailan eta Arrate Pereak ere irabazi zuen kategoria berean irabaziz. Kadeteetan, Nahia Pombo izan zen azkarrena nesketan eta Peio Ziarsolo mutiletan. Beteranoetan, garaipenak Inma Pereiro eta Fernando Garcíarentzat.

EH Kopako liderrak dira, hain zuzen, Amurrioko irabazleak, Beñat Katarain eta Oihana Zubillaga.

EH KOPA MARTXA NORDIKA

Asteburuko beste ekitaldi bat izan da igande honetan Gipuzkoako Urnieta herrian ospatu den Martxa Nordikaren Euskal Herriko Kopa. CD Ultreia Marcha Nórdicak antolatuta, lehiaketa 2,8 kilometroko hiri-zirkuitu batean egin zen eta guztira 11.400 kilometroko ibilbidea egiteko 4 aldiz egin behar izan zen.

Ia ehun ibiltariren artean, ekitaldiko irabazleak Izaskun Bengoa eta Pedro Romero izan ziren.