Asteburu honetan Euskal Mendizale Federazioa (EMF-FVM) lau korrikalarik ordezkatu dute, Euskal Selekzioarekin, Maga Skymarathon 2024 lasterketan, Merrell Skyrunner World Series lasterketako 14. proban. Goar Lopetegi, Iraitz Legorburu, Oihana Zubillaga eta Sarah Ugarte Italiako Alpeetara joan ziren orain arteko probarik lehiakorrenetako batean lehiatzeko, non eliteko korrikalariak puntu erabakigarrietan lehiatu ziren.

Nabarmentzekoa da Oihana Zubillagaren lasterketa bikaina, 6. sailkatu gisa amaitu zuena. Erakustaldi ikusgarria egin zuen lasterketan zehar erritmoa laugarren postuan mantenduz, baina azken igoera eta jaitsiera gogorrak egin zitzaizkion, eta azkenean seigarren amaitu zuen. Hala ere, bere parte hartzea azpimarragarria izan zen.

Bestalde, Goar Lopetegik 13. postua lortu zuen, aurreikuspenak betez, erritmo konstantea mantenduz eta lasterketan zehar gogoa mantenduz. Iraitz Legorburuk ere 20. postua lortuz bukatu zuen proba, oso konstantea izan zelarik.

Azkenik, eta gure ordezkarien zerrenda itxiz, Sarah Ugartek 16. postuan zeharkatu zuen helmuga, ibilbidea 7 ordutan osatuz.

Euskal Selekzioaren jarduna positiboa izan da, probaren zailtasuna eta data kontuan hartuta. Gainera, paisaiak eta antolaketak ere lagundu dute

Maga Skymarathon 2024 berria

Maga Skymarathon aurten estreinatu da Merrel Skyrunner World Seriesen, eta orain arteko proba lehiakorrenetako bat bihurtu da. Zirkuituak azaroko SkyMastersak baino lehenagoko lehiaketako behin betiko hilabeteak betetzen ditu. 14. proba 39 kilometroko ibilbidea eta 3.000 metroko desnibel positiboa duen lasterketa teknikoa da, 2.513 metroko altuerara iritsiz eta lau tontorren gailurra zapalduz: Menna, Arera, Grem eta Alben.

Hillary Gerardi atleta estatubatuarra eta Nadir Maguet atleta italiarra izan ziren txapeldunak. Oihana Kortazar (Salomon taldea) euskal atletarentzat ere lasterketa bikaina izan zen, hirugarren postuan amaitu zuen eta, lehen sailkatuarengandik 13 minutura, eta Ander Iñarra euskal korrikalariarentzat, 10. postuan.

Gorbeia Suzien Skyrace 2024

Datorren larunbatean, irailak 28, Euskal Selekzioak Gorbeia Suzien Skyrace lasterketan parte hartuko du Zeanurin, Bizkaian. Korrikalariek 32 kilometroko ibilbidea gainditu beharko dute 2.400 metroko desnibel positiboarekin, skyrunningeko eremu teknikoenetako bati aurre egiteko erronka.

Euskal Selekzioak 10 korrikalari deitu ditu: Lide Urrestarazu, Ainhoa Itxausti, Irune Velez de Mendizabal, Garazi Sampedro, Oihana Zubillaga, Hodei Samaniego, Asier Azkarate, Oier Zubeldia, Iñigo Uribe-Etxebarria eta Aitor Blanco.